När jag var på en hälsovecka i somras, så blev vi bjudna på detta underbara smörgåspålägg. Jag har gjort det  regelbundet sedan dess och är absolut ett av favoriterna här i huset. Så jag tänkte att jag bara måste dela med mig av det här. Jag har modifierat det något, då det i original receptet innehåller näringsjästflingor (B-jäst) vilket jag inte brukar ha hemma. Har du det hemma så kan du ta i någon matsked för en ostigare smak.

paltagg

Recept

150 g valnötter (ca 3-4 dl)

1 paprika ( röd eller orange om du vill ha lite färg på pålägget)

1 vitlöksklyfta

Örtsalt efter smak

Mixa valnötterna. Tillsätt paprikan och vitlöken. Mixa till en massa. Salta efter smak och tycke. Vill man kan man också hacka i smörgåsgurka för ett mer matigt pålägg. Eller exempelvis soltorkade tomater för mer medelhavssmak.

Author

Write A Comment