Ibland är jag värd för ett frukostmöte i den lokala företagarföreningen för kvinnor. Och då tycker jag om att göra det lite extra gott. Den här gången blev det förutom en massa färsk frukt, som jordgubbar, melon och physalis, färska frallor direkt från ugnen.

Det är både lätt och tar lite tid att göra nattjästa frukostfrallor, och vill man inte baka bröd på morgonen, kan man lika gärna sätta degen på morgonen och baka ut dem när man kommer hem ifrån jobbet.

Sötman från aprikoserna gjorde de här frallorna till en verklig hitt och de passar perfekt att servera tillsammans med cashewsmör.

aprikosfrallor

Till ca 15 st. frallor

ca 12 g jäst (1/4 del tärning)
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk honung eller agavesirap
2 dl hackade torkade aprikoser (helst osvavlade)
7-9 dl dinkelsikt

Blanda ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt sedan resten av vattnet, salt, honung och torkade aprikoser. Blanda sedan ner lite dinkelsikt i taget tills det blir en lös deg. Låt sedan jäsa över natten eller i ca 8-9h i rumstemperatur.

Rör försiktigt ett par tag i degen efter jäsningen, inga hårda tag här inte. Skopa upp en handfull deg åt gången, med hjälp av två skedar, och lägg på en plåt. Grädda i ca 15 minuter i 250 °C.

ENGLISH:

Sometimes I am the host for a breakfast meeting in the local business association for women. And then I like to make it a little extra good  This time , in addition to a lot of fresh fruit, such as strawberries, melon and physalis, I made fresh bread straight from the oven .

It is both easy and takes little time to do breakfast rolls that you let rise over night , and if don’t want to bake bread in the morning , you might as well set the dough in the morning and bake them when you get home from work.

The sweetness from the apricots did made these breads a real hitt and they are perfect to serve with cashew butter .

Author

3 Comments

 1. Ser goda ut:-) kan man byta ut dinkelsikt mot tex rårismjöl, sojamöl eller bovete? Eller en blandning?:)
  Jag har en sak Karin som jag funderat på. Jag älskar att ha med smoothies som mellanmål till jobbet osv. Men dessa glasburkar låter så i väskan o brukar skoja om att de låter som att ja är alkis:-) har du tips på någon bra smoothiervaring eller kan du tänka dig att uppfinna en?:) stor kram!!:)

  • Karin Tegeman Reply

   🙂 Jag ska testa och se om jag kan göra ett recept med något annat mjöl, det borde gå!

   Ja det är ju en bra fråga. Det jag brukar göra när jag har med mig glasflaskor/burkar är att först sätta den i en plastpåse (iaf den läcker) och sedan i en papperspåse, för att det inte kommer in ljus och att det ska låta så. Sen kan man ju ta och vira in den i en mindre handduk också, det både skyddar och dämpar ljudet. Eller om man verkligen vill vara ambitiös kan man ju sy en liten väska/påse till den med foder i :))

Write A Comment