Svenska: Det här receptet är en variant av äppelbakelsen i boken Grön Magi av Kris Carr. Men som ni redan vet har jag svårt att hålla mig till recept, utan gör oftast en egen variant av det hela. I detta fallet blev den istället för en äppelbakelse, en mangopaj (inte helt logiskt kanske men gott blev det). Så här kommer receptet på min variant!

Kakan är mycket saftig och inte så tung som många andra rawfood tårtor brukar vara. Och eftersom den till största del består av frukt och nötter, varför inte ta en bit till frukost?

Äpple och mangopaj rawfood

Äppel- och mangopaj

Botten:
2 1/2 dl dadlar
1 dl äppelmust
5 dl rivna äpplen (använde 2 äpplen + 1 päron)
2 dl torkad mango (blötlagd och skuren i bitar)
3 1/2 dl hasselnötter
3 1/2 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1 krm havssalt

Blötlägg dadlarna i äppelmusten så att de blir helt mjuka och går att mosa sönder. Riv äpplena (och päronet). Lägg i en stor skål tillsammans med de dadelblandningen. Mal hasselnötterna fint och tillsätt tillsammans med kokosflingorna och kryddorna. Blanda varsamt till en massa. Lägg i en pajform och tryck ut den till en botten.

Topping:
2 1/2 dl naturella cashewnötter, blötlagda en stund
3 msk kokosolja
2 dl färsk eller fryst mango
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
1/2 dl kokosmjölk
1/2 dl honung eller agavesirap

Mixa allting till en slät kräm och bred ut ovanpå pajbotten. Låt stå i kylen en stund för allting att sätta sig. Vid servering kan du dekorera med färsk mango, jordgubbar eller andra bär som du tycker om.

Mums! English: This recipe is a variation of apple pastry in the book Crazy Sexy Kitchen by Kris Carr. But as you already know, I have difficult to stick to the recipe, and usually make my own version of it. And in this case, it became instead of an apple pastry, a mango pie (…not so logically maybe, but really tasty ). So here comes the recipe for my version!

The cake is very moist and not as heavy as many other raw food cakes tend to be. And since it consists mainly of fruit and nuts, why not have a bite for breakfast? 🙂

Äpple och mangopaj rawfood

Apple and mangopaj raw food

The ”crust” 

1 cups dates

1/2 cup apple juice

2 cup grated apples (using 2 apples + 1 pear)

1 cups dried mango (soaked and cut into pieces)

1 1/2 cup hazelnuts

1 1/2 cup shredded coconut

1 teaspoon cinnamon

1 pinch sea salt

Soak the dates in apple juice so that they are completely soft and you can mash them together. Great the apples (and the pear). Place in a large bowl along with the soaked dates. Grind the hazelnuts finely and add along with the shredded coconut and spices. Mix gently together. Place the mixture in a pie dish and make it in to a crust.

Topping

1 cups cashews, soaked for a while until they are soft

3 tbsp coconut oil

1 cups fresh or frozen mango

1 tsp vanilla powder

1 pinch of salt

1/4 cup coconut milk

1/4 cup honey or agave syrup

Mix everything into a smooth cream and spread on top of pie crust. Put in the refrigerator for a while for everything to settle. When serving, you can decorate with fresh mango, strawberries or other fruits that you like.

Enjoy!

Author

Write A Comment