När jag kokar bulgur blir det ALLTID för mycket av någon anledning. Så då finns det alltid en del kvar att göra något med dagen där på. Idag blev det en superenkel risotto med salladslök och lätt kokt broccoli. Perfekt när man vill ha snabb mat klar på 10 min.

Bulgur-risotto med broccoli

Risotton

Ca 5-8 dl kokt bulgur (fullkorn)

2 salladslökar

en nypa gurkmeja

1 dl cashewnötter

3 dl vatten

1/2 buljontärning / 1 tsk buljonpulver (utan eventuella jästämnen)

1 huvud broccoli

Tillvägagångssätt

Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl, häll i vattnet och gurkmejan och mixa igen till en slät massa. Sätt på den kokta bulguren på spisen och häll i den hackade salladslöken. När det börjar bli varmt i grytan (kom i håg att röra så det inte bränner!) häller du i cashewsåsen och rör om ordentligt. Krydda med buljonen och rör tills den är lagom varm. Ta av från plattan. Skär broccolin i småbitar och häll över kokhett vatten (från vattenkokaren) och ställ på plattan som vi nyss använde till risotton. Låt koka någon minut så att den blir varm men behåller sin krispighet. Blanda i risotton om du vill eller servera bredvid. Allt tar max 10 min totalt!

På bilden serveras risotton med Anammas Vegopuckar (som är vegan) och tomat.

Author

Write A Comment