Det här är både ett roligare och nyttigare alternativ till pommes frites och bearnaisesås! De lättrostade morötterna och sötpotatisen som både har en sötma och liten sälta smälter nästan i munnen, och tillsammans med den krämiga grönkålsdippen blir det en perfekt kombination. Kan serveras som huvudrätt med en rejäl grönsallad till, eller som förrätt i mindre portioner.

Grankålsstuvning och sötpotatis

Grönkålsdipp (eller stuvning)

1 dl Oatly imat (eller annan vegetabiliskt alternativ till grädde)

2 msk valfri olja

2 tsk dinkelsikt

2 dl grönkål

5 dl (eller mer) Vatten

Värm oljan i en kastrull, vispa ner dinkelsikten. Tillsätt sedan vatten och Oatly imat medan du vispar konstant. Se till att såsen inte blir för tjock eller tunn = var observant när du tillsätter vattnet. När du fått till en bra konsistens på såsen, tillsätt grönkålen (hackad) och låt puttra tills den är mjuk. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det blir för tjockt. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer.

Rostade sötpotatis och morötter

1 stor sötpotatis

2 stora morötter

1 tsk spiskummin

Lite örtsalt

Lite olja / vatten

Skär sötpotatisen och morötterna i fingerstora bitar, som sticks. Lägg i ugnsfast form och strö över salt, spiskummin och lite olja eller vatten, så att bitarna inte fastnar i formen när de rostas. Kör i ugnen på ca 225 °C i 20-25min, tills morötterna är mjuka (sötpotatisen kommer bli mjuk fortast).

Author

Write A Comment