När man som vegan är ute och reser kan det vara svårt att hitta bra vegan mat. Förra helgen skulle jag och min man också tävla (löpning) vilket gjorde att vi ville vara säkra på vad vi fick i oss. Detta gjorde att jag packade matsäck för ett par dagar. Detta var en av måltiderna vi åt, en enkel med god potatissallad. Finnessen med denna rätt, var att jag packade alla delar separat, så att den skulle hålla sig fräsch och bra. Kokade potatisen innan vi skulle åka och la i en separat burk. Grönsakerna lät jag vara hela och sedan blandade jag dressingen i sin egen burk. Detta gjorde att vi kunde äta nylagad potatissallad på söndagen även om det förberedande arbetet gjordes på torsdagkvällen. Blev jättegod och gick hur bra som helst att springa på!

20131004-184342.jpg

Potatissallad 2 stora portioner.

5 kokta potatisar ( skär i mindre bitar)

1 paprika (här orange för färgens skull)

1 näve med sockerärtor

3 rädisor

2 salladslökar, hackade

2 tsk torkad dill

3 tsk dressing (1 del citron – 2 delar olivolja)

Skär i bitar och blanda allting och strö över lite örtsalt. Vi serverade detta med körsbärstomater och gurka vid sidan om.

Author

Write A Comment