Tofu är fantastiskt att använda i olika rätter och speciellt i wokar. I det här fallet får tofun en mer framstående plats, då det inte är så många andra grönsaker med i grytan. Trotts detta är den woken full med smak och doft.

Den här rätten är också lätt att göra och tar inte alls långt tid. Perfekt att svänga ihop när man kommer hem från jobbet!

Tofuwok med svartkål

Tofuwok med svartkål

1 paket tofu
4 stjälkar svartkål
3 soltorkade tomater
5-10 oliver
1 lök
2 msk tomatpure
Salt
Peppar

Hacka löken och stek i en kastrull. Skär tofun i tärningar och ha i kastrullen. Skölj svartkålen noga och repa av bladen från stjälkarna. Hacka i fina strimlor och blanda ner i kastrullen. Tillsätt oliver, soltorkade tomater och matpurén och fräs ihop ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Här serverat med zucchinipasta och lättkokt broccoli.

English

Tofu is great to use in many different dishes and especially in woks. In this case, the tofu have a more prominent place, as there aren’t so many other vegetables in the pan. Despite this, the wok is full of flavor and fragrance.

This dish is also easy to make and won’t take long time to do. Perfect to make when you get home from work or school!

Tofuwok med svartkål

1 package of tofu (about 400grams)
4 stalks black cabbage
3 sun-dried tomatoes
5-10 olives
1 onion
2 tbsp tomato puree
salt
pepper

Chop the onion and fry in a pan. Cut the tofu into cubes and put in the pan. Rinse the black cabbage carefully and rip of the leaves from the stems. Chop into fine slices and add to the pan. Add the olives, sundried tomatoes and tomato puree  and saute together for about 10 minutes. Season with salt and pepper.

Here served with zucchini pasta and lightly steamed broccoli.

Author

Write A Comment