Skillnaden mellan raggmunk och rårakor är smeten. Raggmunk är råriven potatis blandad med ”pannkakssmet”. Beroende på hur grovt eller fint du river potatisen får den lite olika textur. Jag gillar mina lite grövre så att det är mer tydligt att det är potatis med smet och inte tvärt om. Men man gör som man vill. Istället för ägg som det brukar vara i använder jag här sojamjöl som fyller ut och binder ihop.

Raggmunk

Till 4 hungriga personer behöver du:

8-9 potatisar
4 dl växtmjölk (soja, havre, mandel..)
1 tsk salt
4 msk sojamjöl
Olja till stekning
Rårörda lingon till serveringen.

1. Riv potatisen. Vispa ihop mjölk, sojamjöl och salt och tillsätt den rivna potatisen. Rör ihop till en klibbig smet.
2. Hetta upp en panna och sätt den på medelvärme. Häl i lite olja.
3. Bred ut ett tunt lager med potatissmeten och steg tills den fått fin färg och är lite frasig i kanterna.
4. Servera med rårörda lingon och sallad.

Author

Write A Comment