Vill du göra något extra roligt inför helgen fast inte lägga allt för mycket tid på det? Då tycker jag du ska testa dessa rullar.  Denna  vegetariska variant på äggröra eller även kallad ”scrambled tofu” är något jag gör både lite nu och då. Ibland till lunch ibland som alternativ till varma mackor på lördagkvällen. Denna gång ville jag dock prova något nytt. Astrid och Aporna har en produkt som heter Bejkon, och som du förstår på namnet är det en djurfri variant av bacon. Så jag tänkte varför passa på att prova dessa tillsammans med röran. Har du inte dessa hemma, eller inte kan få tag på dem, jag du linda in röran i ett salladsblad eller använda dig a ett tunnbröd. Det går lika bra det.

fejkonrullar

Bejconrullar med vego-äggröra

1 liten gullök
1 msk olja till stekning
1 paket fast tofu (ca 400 g)
1 paprika (valfri färg), tärnad
1 dl sojamjölk
Spiskummin, en nypa gurkmeja för färgens skull, örtsalt, peppar
ev. 1 dl cashewgrädde
1 paket bejkon

Gör så här

Stek på några längder bejkon, det tar bara någon minut. Lägg åt sidan och låt svalna. Ska du använda salladsblad eller tunnbröd, kan du förbereda dem genom att skära till avlånga längder.

Börja med att fräsa på löken i oljan så att den blir genomskinlig. Smula sedan ner tofun i stekpannan. Rör runt hela tiden eftersom tofun lätt bränner fast i botten. Försök att låta den få lite färg innan du tillsätter kryddorna och sojamjölken. Rör runt väl. Nu börjar konsistensen likna äggröra. Beroende på hur krämig röra du vill ha kan du också välja att tillsätta 1 dl cashewgrädde nu. Låt röran fräsa ihop på medelvärme under omrörning några minuter. Tillsätt mot slutet paprikan för lite extra färg.

Lägg fram en längd bejcon och lägg på ca 1 matsked röra och rulla ihop. Fäst så den inte rullar upp men exempelvis en Sverige flagga, det går också med tandpetare eller liknande.

Röran går också bra att serveras separat tillsammans med en härlig sallad. Perfekt som lunch eller matig frukost!

fejkonrullar2

Author

Write A Comment