Det här är en toppen bra start på dagen! Puddingen innehåller både chia (som betyder styrka) och maca som båda är kända för att ge kroppen en extra boost. I Chiafrön finns det mycket omega 3, mineraler och antioxidanter, och chiafön innehåller också mycket mer protein än andra sädeslag, vilket gör det till ett riktigt dunder frö. Fröna sväller också i vatten vilket gör att du kan få fram en mäng olika konsistenser med hjälp av chia, som exempelvis här pudding.

Maca däremot är en rotfrukt som odlas i Anderna i Peru, där sägs det att maca gjorde soldaterna starka och redo för strid. Traditionellt har maca också använts vid stress, trötthet och minnesproblem. Maca innehåller nästan alla essentiella aminosyror, många b-vitaminer, c-vitamin och även kalcium, järn och fosfor. Vilket gör det till en dunderrot! Säljs  i pulverform.
Chiapudding med maca och vanilj

Du behöver:
2,5 dl mandelmjölk
3 msk chiafrön
1 tsk macapulver
1 uns vaniljpulver

Banan och blåbär till serveringen

Blanda alla ingredienser i en skål och vispa tills den börjar kännas lite tjockare. Ställ åt sidan i ca 20-30 minuter så att den stelnar och ät sedan med banan och blåbär.

Näringsfakta källor: Maca, Chia

Author

Write A Comment