Härlig paj fylld med smak från både svamp och grönsaker. Jag använde champinjoner här men det går bra att använda någon annan typ av svamp också.

Grönsakspaj med svamp

Grönsakspaj med svamp

Pajdeg
2 dl dinkelsikt
1/2 dl olivolja
knappt 1 dl vatten

Fyllningen
4 dl morötter, rivna
1/2 zucchini, strimlad
3 dl svamp, hackad
1 lök, hackad
Buljongtärning
1 dl mjölk
1 dl cashewnötter
1 dl vatten
Salt
Peppar

Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en form.

Fräs grönsakerna och svampen i en kastrull tills de börjar bli mjuka. Rör då i mjölken och buljongtärningen. Undertiden mixa cashewnötterna tillsammans med vattnet till en krämig sås. Blanda sedan ner cashewsåsen i grönsakerna och smaka av med salt och peppar. Häll röran i formen och grädda sedan i ugnen i ca 35-40 minuter på 200°C.Lovely pie filled with flavor from both mushrooms and vegetables. I used champignons here but feel free to use any type of mushrooms too.
Grönsakspaj med svamp

Vegetable pie with mushrooms

Crust
1 cups spelt
1/4 cup olive oil
barely 1/2 cup water

Filling
2 cups carrots, grated
1/2 zucchini, shredded
1 cups mushrooms, chopped
1 onion, chopped
1 stock cube
1/2 cup milk
1/2 cup cashews
1/2 cup water
Salt
Pepper

Mix all the ingredients for the pie dough and press out into a pie dish.

Fry the vegetables and mushrooms in a pan until they begin to soften. Stir then add the milk and stock cube. Meanwhile, mix cashew nuts with the water to a creamy sauce. Then stir the sauce in with the vegetables and season with salt and pepper. Pour into the pie dish and bake in the oven for about 35-40 minutes at 400° C.

Author

2 Comments

  1. Yum, yum! Det har behover jag prova. Har inte ens tankt pa att jag kan gora en gronsakspaj. Tack!

    • Karin Tegeman Reply

      Riktigt god blir den! Man kan ta lite vad man har i kylen och behöver inte känna sig låst till just de här med morot, zucchini. Spenat och majs fungerar också bra 🙂

Write A Comment