Svenska: Ett litet ovanligt sätt att göra en paj på kanske, men ack så gott! Det hela går ut på att göra en pajbotten av riven potatis och morot istället för att använda exempelvis en fullkornsmjöl och vatten. Fyll sedan med godsaker som spenat och gröna ärtor så blir det en perfekt blandning! Enkelt är det också då man slipper göra en speciell pajdeg, vilket gör att den blir helt glutenfri. Kom ihåg att krama ur potatisen ordentligt innan du pressar ut den i pajformen, annars tenderar bottnen att lite väl vattning.

paj2

Du behöver:
5 stora potatisar
2 morrötter
100g spenat
100 g gröna ärtor
1 liten lök
2 dl cashewgrädde

Gör så här:
Riv potatisen och morrötterna och pressa ur vattnet. Sprid ut och tryck ut i en pajform. Hacka och fräs på löken i en kastrull, tillsätt spenat och gröna ärtor och låt det hela koka ihop. Tillsätt 2 dl cashewgrädde (1 dl malda cashewnötter + 2 dl vatten) och rör runt. Sprid ut blandningen över pajbotten. Baka av i ugnen på 225 °C i ca 35 minuter eller tills fyllningen har stelnat till och är gyllene.

paj1English: A little unusual way to make a pie perhaps, but oh so good ! It all comes down to making a pie crust of grated potato and carrot instead of using , for example, whole wheat flour and water. Filled with goodies like spinach and green peas and it will be a perfect blend! It is also very convenient because you don’t have to make a special crust, and this makes it completely gluten. Remember to squeeze the potatoes thoroughly before you push it into the pie pan , otherwise it tends to bottom a little too watering.

Spenat- och ärtpaj med botten av potatis och morot

You will need:
5 big potatoes
2 carrots
100g spinach
100g green peas
1 small onion
2 cups cashew cream

To do this:
Grate the potatoes and carrots and squeeze out the water. Spread and press into a pie plate. Chop and sauté the onion in a pan, add the spinach and green peas and let it all cook together. Add 1 cups cashew cream ( 1/2 cup ground cashews + 1/2 cups water ) and stir. Spread the mixture over pie crust . Bake in the oven at 425 ° F for about 35 minutes or until the filling has set and is golden.

paj1

Author

Write A Comment