Ibland kan jag bli riktigt sugen på paj och den här gången hade jag extra mycket spenat hemma som behövde användas, så det fick bli en spenat- och grönkålspaj med majs. Härligt matig och mättande och perfekt att äta kall dagen där på som lunch. Servera gärna med en härligt stor sallad till!

Grönkålspaj med majs

Pajdeg:
2 dl fullkornsdinkel
1 dl dinkelsikt
1 dl vatten
1/2 dl vegetabilisk olja
1/2 tsk salt

Fyllning:
200 gram färsk spenat
3 stjälkar grönkål
2 dl majskorn
1 gullök
2 dl cashewnötter
2 dl sojamjölk
1 tsk buljong

Blanda mjölet till degen och tillsätt vätskan. Blanda ihop till en degklump och tryck sedan ut den med händerna i en smort pajform.

Börja göra fyllningen genom att repa av bladen från grönkålsstjälkarna. Stjälkarna kan vi använda till juicning eftersom de är lite för hårda för att ha i pajen. Hacka grönkålen fint. Hacka löken. Fräs löken i en kastrull och tillsätt spenat, grönkål och majskornen. Mixa samtidigt cashewnötter och sojamjölk till en krämig massa. Blanda den med de frästa grönsakerna och tillsätt en buljong. Rör runt och tag av från plattan. Häll i fyllningen i pajformen och grädda sedan i ugnen på 175 °C i ca 35-45 minuter, tills du ser att fyllningen stannat.

Author

Write A Comment