Det är säsong för pumpa och squash nu, vilket är otroligt härligt, det går att göra så mycket mat och olika rätt med dem! Den här gången fick det bli en pumpapaj med mycket smak!
pumpapaj

Pajdeg (samma som krispiga äppelpajen)

2,5 dl dinkelsikt

1/2 dl agave honung / muskovado råsocker / kokossocker

1/2 dl kokosolja

1-2 msk soja-/havre-/mjölk

en nypa salt

en nypa vaniljpulver

Blanda samman allting till en deg och tryck ut i en form.

Fyllning

5-7 dl pumpa

1 tsk ingefära

1 tsk kanel

1/2 tsk muskol

1/2 kryddnejlika

En nypa salt

1 msk kokosolja

2 dl cashewnötter, malda

1-2 msk akacia honung eller agave, beroende på hur sött du vill ha det

Mixa alltsammans till en slät massa. Fyll pajskalet med fyllningen och grädda i 175 °C i ca 1 timme. Låt sedan pajen stå i kylskåp ett par timmar innan du serverar den så hinner fyllningen sätta sig ordentligt.  Servera tillsammans med något veganskt alternativ till grädde eller glass.

Author

Write A Comment