Som en del av redan kanske har listat ut gillar jag pizza. Det är något speciellt med att ha en botten och sedan lägga en massa goda grönsaker på den. Sen kan både bottnen och vad man har på variera. Fun Fact: När jag gick i förskolan skrapade jag bort allting på pizzan och åt bara brödet. Ja en del har förändrats sedan dess

Grön pizzasås

Den här gröna såsen är både nyttig och god! Beroende på hur stor pizza du gör behöver du olika mängd men det är samma koncept som gäller.

Ta spenat och gröna ärtor och mixa till en slät sås. Vill du kan du tillsätta en näve med valfria nötter eller frön. Jag använde min favoritnöt cashewnötter! Smaksätt såsen med koriander, salt och peppar. Vill du få lite mer traditionell smak på såsen kan du ha i oregano och basilika. 

Sprid ut såsen över pizzabottnen och toppa som vanligt. Smakar krämigt och härligt! Har du i nötter kommer du märka att såsen stelnar till lite, som om det hade varit en nötost.

Grön pizzasås

As some of you might have figured out, I like pizza. There is something special about having a bottom and then put a lot of good vegetables on it in some strange way. It dosen’t have to be a traditional pizza either, both the bottom and what one has to vary. Fun Fact: When I was in kindergarten I scraped away everything on the pizza and ate only bread. Yes some have changed since then. 

This green sauce is both nutritious and delicious! Depending on the size of pizza you need different amounts but the same concept applies.

Mix spinach and green peas together to a smooth sauce. If you want you can add a handful of nuts or seeds. I used my favorit – cashews! Season the sauce with coriander, salt and pepper. If you want to get a little more traditional flavor to the sauce, you can have the oregano and basil.

Spread the sauce over the pizza base and top as usual. It tastes creamy and delightful! If you use nuts, you will notice that the sauce hardens a bit, as if it had been a nut cheese.

Author

Write A Comment