Detta är ett smidigt sätt att inte behöva stå i köket när gästerna kommer. Förbered allting och sätt in i ugnen och ta fram lagom till middagen. Jag serverade dessa med rostad potatis som fick så i ugnen samtidigt som paprikorna, vilket gjorde det hela ännu smidigare, och mer tid till att prata med gästerna. På bordet fanns också givetvis en stor grönsallad med bland annat rödlök och broccoli i.

Ingredienser (6 port.)

6 paprikor, gärna i varierande färger

1 gullök

1 selleristjälk

2 vitlöksklyftor

1 morot

1 stort grönkålsblad

3 dl linser

2 msk tomatpure

3 dl krossade tomater

Vatten

Buljontärning

Krydda med: timjan, rosmarin, dragon

Till ”ost” använde jag ett veganskt alternativ som heter cheezly och säljs av Astrid och Aporna. Men de går att använda andra sorter också eller skippa detta helt.

Tillvägagångssätt

Börja med att dela paprikorna och tag bort kärnhuset men låt stammen sitta kvar. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i paprikorna i det heta vattnet, ca 3-5 minuter. Så att de precis hinner bli lite mjuka. Tag upp ur vattnet och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper på.

Börja med att steka på löken och vitlöken i en kastrull. Tillsätt linserna och täck dem med vatten. Skär upp övriga grönsaker och tillsätt tillsammans med de krossade tomaterna. Beroende på typ av linser tillsätt mer vatten om det behövs, se också hur länge just dina linser behöver koka, dessa hade en tid på 15-20 minuter. Låt allt koka ihop och tillsätt buljongen och kryddorna, smaka av och se om det behövs mer salt.

Ta en sked och fyll paprikorna med fyllningen. Stör över lite cheezly. Gratinera i ugnen i ca 20-30 minuter i 225 °C.

Author

Write A Comment