När jag stod och bakade bröd häromdagen blev det som vanligt en liten degbit över, och att ta en ny plåt till bara två, tre bullar kändes lite onödigt. Så jag bestämde mig för att göra en enkel lunchpizza. Med så gott som bara tomater på!

Tomater är så fantastiskt goda, och just den här tiden på året, börjar åretsskörd så smått dyka upp i butikerna i alla färger och former.

Du kan använda vilken typ av botten du vill, du behöver inte sätta en bröddeg för att göra den, även om bottnen blir väldigt fluffig och härlig då. Här är några andra förslag:

tomatpizza_liten2

Tomatpizza

2 stora tomater
5-8 små tomater
1 msk tomatpure
1/2 lök
Salt
Peppar
Oregano
Olja

Efter att du gjort din botten och plattat ut den. Ringla över lite olja och sprid ut med en sked eller din hand. Bred sedan ut tomatpurén ovan på. Skär tomaterna och löken i skivor och lägg ut över hela degen. Krydda med salt, peppar och oregano. Grädda i ugnen på 225 °C 15-20 minuter tills brödet är klart.

tomatpizza_litenAs I stood and baked bread the other day, it was as usual a small piece of dough over and to take a new plate to just two, three buns felt a bit unnecessary. So I decided to make a simple lunch-pizza. With only tomatoes!

Tomatoes are so phenomenally good, and at this time of the year, this years harvest is slowly showing up in stores in all colors and shapes.

tomatpizza_liten2

You can use any type of crust you want, you do not need to set a bread dough to make it, even if the bottom gets very fluffy and lovely if you do.

Tomato Pizza

2 large tomatoes
5-8 small tomatoes
1 tbsp tomato puree
1/2 onion
salt
pepper
oregano
oil

After you have made your bottom and flattened it out. Drizzle with a little oil and spread out with a spoon or your hand. Then spread the tomato puree on top. Cut the tomatoes and onions into slices and lay over the dough. Season with salt, pepper and oregano. Bake in an hot oven (425°F) for 15-20 minutes until the bread is ready.

tomatpizza_liten

Author

Write A Comment