I helgen var jag på ett knytkalas och tog med dessa små underverk. Små minipajer fyllda med härlig sommarsmak av rabarber och jordgubbar. De passar perfekt att göra när man vill ha någon som inte är sådär jättesött utan lite söt/syrligt.

Mini rabarber pajer med jordgbbar

De fick mycket beröm och önskemål om att jag skulle göra dem igen, så här kommer receptet om det är någon mer som vill prova! Receptet går säkerligen att göra som en stor paj också, om man vill det.

Minipajer med rabarber och jordgubbar

Till ca 30 stycken

2 dl havregryn
2 dl kokosflingor
2 msk kokosolja

7 dl rabarber
3 dl jordgbubbar
1 msk honung eller kokossocker

Mixa havregrynen och kokosflingorna tillsammans så det blir en smulig massa. Blanda i koksoljan och rör ihop med en gaffel/händerna tills det blir likt en smulig deg.

Hacka rabarberna och jordgubbarna i bitar och lägg ut i formarna. Ringla över lite honung eller annan sötning. Smula sedan över degblandningen.

Grädda i ugnen på 200 °C i ca 15-20 minuter. Tills fyllningen är krämig och pajdegen fått lite färg.

In English

This weekend I was at a potluck and brought these little wonders. Small mini pies filled with wonderful summer flavor of rhubarb and strawberries. They are perfect to make when you want something that is not to sweet for desert.

Mini rabarber pajer med jordgbbar

They did get a lot of praise and requests for me to do them again, so here’s the recipe if anyone else wants to try it! The recipe can certainly be done as a big pie too, if you want that.

[yumprint-recipe id=’15’]

Author

Write A Comment