{Tyvärr är bilderna till detta recept försvunna.}

Första gången jag gjorde den här glassen tänkte jag att den blir nog inte alls bra. Den kommer bara smaka kokos och inget annat. Men till min förvåning blev smaken otroligt god och krämig. Sedan dess har jag gjort den både en och två gånger med olika smaker.

Den här gången blev det en variant av pekannöt och kola glass. Och gillar du sötsaker så är detta verkligen något för dig!

Pekannöt-kola glass (vegan)

1 paket (400 ml) kokosmjök (vi kommer endast att använda den tjocka gräddliknande delen, så har du tillgång till kokosgrädde kan du använda det istället)
3 mogna bananer
1 krm vaniljpulver
2 msk kokossocker + 1 msk kokosmjölk
5-8 pekannötter
En uns salt

Tips! Vill du ha en riktigt söt glass kan du tillsätta 5 dadlar också, men jag tyckte att det blev för mycket. Bananen är söt i sig själv.

Förbered dagen innan:
Ställ in paketet med kokosmjölk i kylen så att den blir kall.
Skala bananerna och skär dem i bitar, lägg i en påse och frys in.

Tillvägagångssätt:
Ta fram kokosmjölken och separera den tjocka grädden från vattnet genom att ta en sked och skopa ur grädden. Lägg den i en skål. Vattnet kan du använda till något annat.
Ta fram bananerna ur frysen och lägg i en matberedare. Tillsätt kokosgrädden och vaniljpulver (och eventuellt dadlar).

Pulsera sedan mixern, jag använd mig av isprogrammet som fanns på min matberedare, så att bananerna mixas sönder och allting blandas utan att mixern hinner värma upp massan för mycket. Mixa tills det är en krämig, kall massa.

Gör kolan genom att blanda kokossockret och en matsked kokosmjölk och värm kort upp det hela så smälter kokossockret. Tag av från spisen och smula ner pekannötterna i kolan. Blanda sedan in kolan i glassmassan.

Tycker du att det blev ”för löst” så kan du nu hälla upp det i en skål och ställa in i frysen en stund innan servering.The first time I made ​​this ice cream I thought that it will probably not good at all. It will just taste coconut and nothing else. But to my surprise, the taste incredibly good and creamy. Since then I have done it both once and twice with different flavors.

This time, I did a variation of pecan and caramel ice cream And if you like sweets, this is really something for you!

English:

Pecan-caramel grass ( vegan)

2 cups coconut milk (we will only use the thick creamy part, so you have access to coconut cream, you can use it instead)
3 ripe bananas
1 pinch of vanilla powder
2 tablespoons coconut sugar + 1 tablespoon coconut milk
5-8 pecans
An ounce of salt

Tip! If you want a really sweet ice cream, you can add 5 dates too, but I thought it was too much. The banana is sweet in itself.

Prepare the day before:
Put the package of coconut milk in the fridge so that it gets cold.
Peel the bananas and cut them into pieces, place in a bag and freeze.

Procedure:
Take the coconut milk and separate the thick cream from the water by taking a spoon and scoop out the cream. Put it in a bowl. The water you can use for something else.
Take the bananas out of the freezer and place in a food processor. Add the coconut cream and vanilla powder (and possibly dates).

Pulse the mixer, I used the ”ice program” that I have on my food processor, so that the bananas are mixed down and everything is mixed without the ice cream becoming to warm. Blend until it is a creamy and smooth.

Make caramel by heating up coconut sugar and a tablespoon of coconut milk until it all melts togather. Remove from the heat and crumble the pecan nuts in caramel. Then mix in whole thing in the ice cream.

If you think it feels to liquid, you can now pour it into a bowl and set in the freezer for a while, about 1-2, before serving.

Author

2 Comments

  1. Om man använder sig av kokosgrädde, hur mycket ska man ta då?

    • Karin Tegeman Reply

      Ungefär 3dl (300ml), det beror lite på hur tjock den är.

Write A Comment