Jag har under de senaste veckorna försökt att dra ned på den mängd margarin som jag använder, just för att margarin inte är så bra (och smör äter jag ju inte heller). Frågan blir då vad man skall ha på mackan om man inte vill köra åt det söta hållet, med jordnötssmör och marmelad eller honung. Det finns vissa veggo pålägg som tartex fast de är inte riktigt min smak. Sen har vi ju tahini, sesampasta, fast det är inte heller riktigt i min smak, att äta sådär på bröd direkt.

För ett tag sedan hittade jag och skrev här (nu hittar jag dock inte inlägget) om en sallad eller salladsdressing som jag börjat göra. Nu så var det så fiffigt att jag ställde in en burk med denna ”dressing” i kylskåpet och när jag dagen därpå tog ur den ur kylen så var den som ett bredbart pålägg. I min smak! Jippy vad glad jag blev. Så nu måste jag bara tipsa om detta igen. Receptet utgår ifrån ”Egg-less egg sallad” fast man skippar självaste ”sallats” delen. Receptet går även bra att halvera/kvarta om man bara vill göra en mindre sats för att prova.

1,5 dl vatten
1,5 dl saft från citron (går åt 3-4 stycken beroende på storlek och saftighet)
1,5 tesked gurkmeja
2 vitlöksklyftor
1-1,5 tesked salt
4,5 dl cashewnötter

Observera att citronen lätt tar överhanden så dosera försiktigt, gärna lite i underkant först och fyllt på med mer sedan. För annars blir den lätt lite för syrlig tycker jag i alla fall. Men smaken är ju olika som det sägs!

Author

Write A Comment