Här är två små recept för att snabbt och lätt lyfta en måltid till nya höjder. Antingen använder du dem som sidorätter eller gör lite större mängd av dem och serverar som huvudrätt, vilket jag gjorde som på bilden. Genom att rosta paprikan får den en helt annan smak, mycket sötar och mildare än innan. Mangoldwooken går snabbt att göra och behöver bara några minuter i pannan, vilket också bevarar största delen av vitaminerna i den.

Smarrig wook med rostad paprika

Du behöver för 2 portioner:

1 gullök
2 vitlöksklyftor
5 dl mangold
1 tsk olivolja
Salt, peppar

1 röd paprika
2 tsk olivolja
1/2 tsk citronjuice
salt
peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på grillfunktion och 250°C värme.

Fräs på löken i en wook- eller stekpanna tills den blivit genomskinlig. Tillsätt sedan mangolden så att den blir varm och blandar sig med lökblandningen. Krydda med örtsalt och lite svartpeppar. Ställ åt sidan.

Skär paprika i halvor och lägg på en plåt med skalet uppåt. Sätt in dem i ugnen och ta inte ur dem förrän skalet på dem blivit svarta. Var försiktig för de är väldigt varma. Pilla bort det svarta skalet och hacka upp den grillade paprikan i lagom stora munsbitar. Lägg i en skål och krydda med olja, peppar, citronjuice och salt.

Servera till ris med en härligt stor sallad till, i denna hade jag romansallad, sugarsnaps, gurka, tomat.

Author

Write A Comment