Även om jag äter mer än bara broccoli, så gillar jag verkligen broccoli! Speciellt väl tillagad sådan. Den här soppan är härligt grön, krämig och fylld med vårkänslor. Perfekt att svänga ihop efter en dag ute i trädgården.

Broccoli- och grönärtsoppa

Krydda med de örter som du tycker om, jag använde timjan men gillar du något annat ta det och vill du ha soppan mer rinnande tillsätt bara mer vatten eller mjölk.

För att toppa hela soppan, så gjorde jag ett par enkla tofu krutonger, genom att steka på tofu tärningar i en het panna och sedan salta dem lite. Blev en härlig konsistens mot soppan.

Broccoli- och grönärtsoppa

1 gul lök
1 broccolistånd
2 dl gröna ärtor
3 dl vatten
3 dl växtbaserad mjölk
Buljong eller örtsalt
Timjan eller annan krydda

1 paket tofu
lite olja
salt
chilipulver

Hacka löken och skär broccolin i bitar. Fräs på löken i en panna och tillsätt sedan broccolin och ärtorna och låt fräsa ihop innan du tillsätter mjölken, vattnet och kryddorna. Låt koka tills broccolin är genom mjuk, ca 10 minter. Mixa sedan soppan så att den blir helt slät, vill du så plocka ur ett par broccoli bitar och spara som dekoration.

För att göra tofu krutongerna så skär tofun i små tärningar och fräs på i en hetpanna med lite olja tills de är gyllene. Salta och krydda efteråt.

Broccoli- och grönärtsoppaEven if I eat more than just broccoli, I really like broccoli! Especially well prepared one. This soup is wonderfully green, creamy and full of spring feelings. Perfect to put together after a day out in the garden.

Season with the herbs that you like, I used thyme but if you like anything else take it and if you want the soup more thin just add more water or milk.

Broccoli- och grönärtsoppa

To top the whole soup, I made a couple of simple tofu croutons by frying tofu cubes in a hot pan and then salt them a little.

Broccoli and green pea soup

1 onion
1 broccoli position
1 cups green peas
1 1/2 cups water
1 1/2 cups vegetable-based milk
Broth or herbal salt
Thyme or other seasoning
1 package of tofu (about 300 gram)
a little oil
salt
chili powder

Chop the onion and cut the broccoli into pieces. Fry the onion in a pan, then add the broccoli and peas and let sizzle together before adding the milk, water and spices. Let cook until the broccoli is tender, about 10 mints. Mix the soup to make it perfectly smooth, you may want to pick out a few broccoli pieces and save for decoration.

To make tofu croutons so cut tofu into small cubes and fry in a hetpanna with a little oil until golden. Salt and spice afterwards.

Author

Write A Comment