I vanliga fall brukar jag koka riset och ha bredvid exempelvis en curry, men den här gången bestämde jag mig för att prova något nytt. Den här risgrytan blir mustig, fylld av smak och härligt gul! Passar perfekt att göra nu när snön och kylan börjat komma hit till Sverige.
Du behöver:
2 dl skuren ananas
1 dl gröna ärtor
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk sojasås eller tamari
1/2 buljongtärning eller 1 tsk pulver
1/2 dl russin
1/2 dl cashewnötter
1 tsk olja
1 tsk curry
2 dl råris + vatten att koka i
Tillvägagångssätt:
Koka upp riset enligt förpackningen och tillsätt buljongen i vattnet. När riset nästan är klart tillsätt övriga ingredienser, men vänta med cashewnötterna tills precis på slutet för att de fortfarande ska ha lite ”crunch” i sig. Rör om i kastrullen och låt små puttra ihop till en gryta. Servera rykande varm med en stor sallad och ett gott bröd.