Nu när det är både jobb och skola har kommit igång ordentligt gäller det att fixa bra lunchalternativ. Ett bra sätt som jag ofta använder mig är ”ta-vad-du-har-i-kylen-salladen”. Jag älskar grönsaker och speciellt tomat som är en av mina favoriter, så när jag inte riktigt vet vad jag vill äta eller har tidsbrist mitt på dagen, brukar jag slänga ihop en av dessa salladerna. Och tror det eller ej de kan faktiskt bli riktigt goda!

Sallad - Lunchtallrik

Den här gången blir det både lite tomat, rivan morötter, hackad grönkål, gruka, spenat blad, paprika, kålrabi och salladskål. Över detta ringlade jag lite olivolja och strödde på lite salt och peppar. Tricket här är att göra en ordentlig portion, hela tallriken ska vara fylld av grönsaker och gärna det till bredden. Då blir du mätt! Skulle du vilja lyxa till salladen lite extra föreslår jag att du lägger till exempelvis avocado eller en näve med blandade frön och nötter.

Author

Write A Comment