När det blir kokt potatis över efter middagen, ser jag det alltid som en positiv överraskning. Man kan ju göra så mycket med potatis! Till exempel den här pytten i en pannan som heter duga. Enkel att göra men ändå mättande och fyllig i smaken. Har du inte ärtor hemma så går det lika bra att byta ut dem mot exempelvis paprika, majs eller gröna sojabönor.

Vego pytt i panna med tofu

Vego pyttipanna med tofu

1 gul lök
1 paket tofu (ca 300g), marinerad
2 dl gröna ärtor
5 dl kokt tärnad potatis
Örtsalt
Olja
Svartpeppar
Persilja för dekorering

Hacka löken och skär tofun i små tärningar. Häll lite olja i en stekpanna eller låg kastrull och fräs på löken, tofun någon minut innan du tillsätter övriga ingredienser. Låt det hela fräsa så att potatisen blir varm och får lite färg. Krydda efter samt och beroende på hur stark smaken på den marinerade tofun var. När allting är klart, dekorera med lite persilja.When I have some leftover potatoes from yesterdays dinner, I always see it as a positive surprise. You can do so much with potatoes! For example, this veggie hash with tofu out of the ordinary. Simple to make but still hearty and full-bodied in flavor. Did not peas at home you can just as well to replace them with, for example, peppers, corn, or green soybeans.

Vego pytt i panna med tofu

Veggie hash with tofu

1 yellow onion
1 about 300g tofu, marinated
1/2 cups green peas
2 cups cooked diced potatoes
Herbal salt
oil
Black Pepper
Parsley for decoration

Chop the onion and cut the tofu into small cubes. Pour a little oil in a frying pan or low saucepan and fry the onion and the tofu a few minutes before adding the remaining ingredients. Let it all sizzle so that the potatoes gets warm and some color. Add seasoning depending on how strong the flavor of the marinated tofu was. When everything is ready, garnish with a little chopped parsley.

Author

Write A Comment