Den här Auberginegratängen är en variant av den grekiska rätten moussaka. Enkel att göra, få ingredienser och så blir den otroligt god. Vill du variera rätten, kan du istället för blandade bönor använda vegofärs eller liknande.

aubergingratäng

ca 3 portioner

Ingredienser
1 Aubergine
1 dl blandade bönor
2 dl krossade tomater
1 1/2 dl cashewnötter
1/2 dl vatten
1 msk citronjuice
Lökpulver
Peppar
Örtsalt
Olivolja

Tillvägagångssätt
Skär auberginen på längden i tunna skivor. Smör en ugnsfast form med lite olja. Lägg i skivorna så att formen på bottnen täcks. Bred sedan ut den krossade tomaten över, och strö över bönorna. Krydda sedan med lökpulver, örtsalt och peppar. Blanda om tomaterna och bönorna lite innan du lägger på nästa lager av aubergine skivor.

Mixa cashewnötter tillsammans med vatten, citronjuice och lite salt tills det är en krämig massa. Bred ut såsen ovan på översta lagret av aubergine skivorna. Grädda i ugnenpå 225 °C i ca 30-40 minuter.

Tips: Du kan också vattna ur aubergine skivorna innan du använder dem, vilket gör att gratängen inte blir lika vattnig. Detta gör du genom att strö lite salt över dem och låta dem ligga åt sidan i ca 20 minuter.

Servera gärna med ris och en god sallad till

aubergingratängThis eggplant gratin is a variant of the Greek moussaka. Easy to make, few ingredients and it becomes unbelievably good.

aubergingratäng

about 3 servings

Ingredients
1 Eggplant
1/2 cup mixed beans
1 cups chopped tomatoes
1/2 cup cashews
1/4 cup water
1 tbsp lemon juice
onion powder
pepper
Herbal salt
olive oil

Cut the eggplant lengthwise into thin slices. Butter an ovenproof dish with a little oil. Add the slices so that they cover the bottom. Spread out the crushed tomatoes over the eggplant, and sprinkle over the beans. Season with onion powder, herbal salt and pepper. Blend the tomatoes, the beans and spices with a spoon a bit before adding the next layer of eggplant slices.

Mix the cashews with water, lemon juice and a little salt in a blender until it is a creamy paste. Spread the sauce on top of the top layer of eggplant slices. Bake in ugnenpå 435 °F for about 30-40 minutes.

Tip: You can also dilute the eggplant slices before using them, making the gratin not as watery. You do this by sprinkling a little salt on them and put them aside for about 20 minutes before using them. </ Em>

Serve with rice and a good salad.
aubergingratäng

Author

Write A Comment