Den här veckan har vi som sagt tema JULMAT.  Man behöver inte göra ett helt vegetariskt julbord om man inte så önskar. Vill man vara snäll mot vegetarianer/veganer och göra så de slipper gå och plocka dekorationer (salladsblad, persilja, tomater) mellan kött och annat på ett julbord, kan man gör ett par rätter som är helt vegetariska. 

En grönare jul - vegetarisk julmat

Det finns många rätter som lagas under resterande året som passar in på julbordet, här är några av dem som jag skrivit tidigare om.

De flesta halvfabrikat som finns i butikerna innehåller äggvitepulver (vilket inte är vegetariskt), men det finns en del undantag.  Problemet med dessa är att de är svåra att hitta. I de flesta fall får man fråga i butiken och kolla noga på innehållsförteckningen.

Bor du i Stockholm är du lyckligt lottad som kan du beställa från GoodStore. Bor du inte där kan du ändå använda deras webbutik för att se vad som finns, och kanske till och med skriva ut en bild på det du vill ha och ta med dig till din lokala handlare. Finns viljan finns oftast också möjligheten.

GoodStore vegetariska alternativ

Andra alternativ är också Astrid och Apornas produkter som finns i många butiker som CityGross eller så kan du beställa i från Vegusto som leverarar i hela landet. Tzayspett kan du också använda, de är gjora på soja och räknas nog lite till lyxmat för veganer. Otroligt goda är de! De finns på en del större ICA och Coop, ring innan och hör dig för.

Astrid och aporna vegetariska alternativ till julbordet

 

Author

Write A Comment