I lördags var vi bjudna på vegetariskt julbord i Skövde, där överskottet av intäkterna gick till att hjälpa de drabbade i Filippinerna, så det kändes verkligen bra, både för vår hälsa och att kunna hjälpa någon annan. Att det inte går att göra vegetariskt julbord slog de verkligen hål på. Det var helt fantastiskt hur mycket mat det går att göra när man verkligen tänker till! Det fanns nästan ett helt bord fyllt med olika sorters sallader, allt från den traditionella bordssalladen till  varianter på rödbetssallad och en riktigt fräsch grönkålssallad.

Istället för köttbullar, prinskorv och Janssons fanns det Växthusbullar, cocktailkorv och Jansons med soltorkade tomater i. Till detta fanns det tomatpaj, griljerad kålrot, grönsakspaté och nötlimpa.

Vegetariskt julbord i Skövde
Till detta fanns det flera olika sorters med gott bröd, både hårt och mjukt. Och även en mängd  med pålägg. Det fanns ett pålägg (som jag tyvärr inte fick med på bild) som var gjort på torkade aprikoser och kokosmjölk som smakade helt fantastiskt, nästan som godis. Det är något jag  verkligen måste testa framöver!

(Klicka på bilderna för att se dem större)

När man blivit sådär lite för mätt, var det givetvis dags att hugga in på det dignande godisbordet som till stora delar var helt vegetariskt även om det fanns undantag. Söta och goda dadelbollar, kanelkaka, ris a la malta, carobtårta, snickers godis var en del av det som fanns att smaka på. Det är synd att man blir mätt när det finns så mycket gott att äta!

Vegetariskt julbord

 

 

Author

Write A Comment