Rotfrukter är billig och bra mat, och det går att göra enkla rätter som är fantastiskt goda. En sådan rätt som jag brukar göra är rostade rotfrukter i ugnen.

Denna gången piggade jag upp rotsakerna med lök och zucchini för att få det att bli extra matigt. Då behöver man inte servera så mycket annat till för att det ska bli en komplett måltid.

Ugnsrostade grönsaker med zucchini

Ugnsrostade grönsaker med zucchini och lök

3-4 portioner
4 potatisar
2 rödbetor
3 morötter
1 stor lök
1 zucchini
Lite olja
Lite salt
Timjan

Skär alla rotfrukter i lagom stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Tillsätt lite olja och ställ in i ugnen på 225°C i ca 20 minuter. Skär löken och zucchinin i bitar och tillsätt till de övriga grönsakerna i ugnen och även timjan och salt. Låt gå i 10-15 minuter, tills allt är mjukt. Kolla speciellt på rödbetsbitarna eftersom de tenderar att ta längst tid.

English
Root vegetables are cheap and good food, and you can make simple dishes that are phenomenally good. One thingI usually do is roasted root vegetables in the oven.

This time I cheered the vegetables up with some onion and zucchini to get it to be extra filling. Then you do not serve much else for it to become a complete meal.

Ugnsrostade grönsaker med zucchini

3-4 servings
4 potatoes
2 beets
3 carrots
1 large onion
1 zucchini
A little oil
A little salt
thyme

Cut all root vegetables into bite sized pieces and place in an ovenproof dish. Add a little oil and place in the oven at 435 °F for about 20 minutes. Cut the onion and zucchini into chunks and add to the other vegetables in the oven and even thyme and salt. Let go for another 10-15 minutes, until everything is soft. Check especially on the beets because they tend to take the longest time.

Author

Write A Comment