När man är ute och reser behövs det enkel mat som går snabbt att förbereda och håller sig bra i bilen. Mackor är här en klassiker! Dessa baguetter förberedde jag när vi skulle åka till Stockholm, jag blev redan på morgonen sugen att börja mumsa på dem. Se till att baka (eller köp) ett riktigt gott bröd gärna med frön och nötter (inuti så att det inte smular) och sen är det bara att gå loss på grönsaker.
Till dessa baguetter använder jag en kikärtsröra (humus) som bas, vilket ökar matigheten i mackan. Det skulle även gå att använda Susannes Valnöttspålägg eller avocado, men se då till att blanda i lite citron så att det inte mörknar så mycket.
1. Bred på ett lager av kikärtsröran eller ett annat pålägg som du gillar.
2. Fyll med exempelvis, romansallad, gurka, tomat, paprika, salladslök (eller rödlök).
3. Rulla in i platsfolie och stoppa i en påse som du sedan kan lägga i din väska/ryggsäck.