Vad går snabbare att göra en en linssoppa kan man fråga sig? Och det är nog inte så mycket. Speciellt röda linser går väldigt fort att koka och är perfekta när man känner sig lite frusen så här på höstkanten. Linser är också väldigt nyttigt, de innehåller bl.a. mängder med vitaminer, mineraler och fibrer. De är dessutom rika på kolhydrater och proteiner men fattiga på fett.

Nuförtiden finns det färdigkokta linser att köpa på TetraPak, så vill man inte koka linserna går det bra att använda färdigkokta. Det man då ska tänka på är att inte värma de för länge då redan är förkokta och lätt blir mosiga då.

Höstig Linssopppa

Ingredienser

3 dl linser (+6 dl vatten om du använder torkade)
1 morot
1 gullök
1 tsk olja
1 selleristjälk
1 burk krossade tomater (ca 2-3 dl)
Ev extra vatten
Buljonpulver

Tillvägagångssätt

Hacka och fräs löken i en kastrull tillsammans med oljan. Skölj av linserna och häll i dem tillsammans med vattnet i grytan. Riv moroten och hacka sellerin och lägg i kastrullen, tillsätt även de krossade tomaterna och buljonpulvret. Beroende på vilken typ av linser du använde, låt koka enligt förpackningen och späd eventuellt med extra vatten om det är för tjockt.

Vill du förenkla den här linssoppan ännu mer så strunta i grönsakerna och använda bara linser+tomater som du låter koka ihop. Superenkelt, nyttigt och gott!

Author

Write A Comment