Att göra smarta val när man är trött är inte lätt. Men det går, bara man har en plan. Idag var en dag fylld med uppgifter vilket gjorde att tiden i köket blev minimerad. Som tur var sprang jag in på ICA för att skaffa eko bananer, och samtidigt plockade jag med mig ett par smarta lösningar för att göra kvällsmat så smidig så möjlig.

ICA har kommit med många nya färdigskurna grönsaksmixer och jag grabbade åt mig den här ”Rätt Enkelt” som innehöll paprika, zucchini, purjolök och rödkål. Grönsaker som både går att äta färska och tillagade perfekt!

20140219-171437.jpg

När jag äntligen kom hem och magen bara skrek ”Ge mig mat!!” hällde jag upp ett stort glas vatten och pressade lite citron i, vilket jag drack undertiden jag lagade maten. Ett smart sätt att dämpa den värsta hungern. Så vad blev det av detta? Jag kokade lite dinkelpasta och samtidigt hällde jag upp grönsakerna i en ugnsfastform och körde in i ugnen på 225°C. Undertiden som detta tillagade rörde jag ihop en snabb pasta sås av lite tomatpure och paprika-valnötspålägg som jag hade i kylen. Piffade till det med lite citron, salt, svartpeppar, pizzakrydda (oregano, basilika och mejram) och en tesked honung. Mmmmh så gott!

När pastan var klar tog jag ur grönsakerna ur ugnen, de var inte genomgrillade på något sätt med var i alla fall härligt varma. Sen var det bara att lasta upp allt i en tallrik, strö över lite nötter och färska små tomater och hugga in!

20140219-171149.jpg

Making smart choices when you’re tired is not easy.

But it isn’t impossible, as long as you have a plan. Today was a day filled with stuff which made the time in the kitchen was minimal . Luckily, I ran into the ICA to get eco bananas, and at the same time I picked up a couple of clever solutions to make supper as smooth as possible.

ICA has many new pre-cut vegetable mixes and I grabbed on that said ” Simply Proper ” which included peppers, zucchini , leeks and cabbage. Vegetables that both can be eaten fresh and cooked, perfect!

20140219-171437.jpg

When I finally got home and my stomach screamed ”Give me food !” I poured up a large glass of water and added a little lemon squeezed to it, which I drank while I cooked the food. A smart way to suppress the worst hunger. So whats for dinner? I boiled some spelt pasta while I poured the vegetables in an ovenproof dish and baked in the oven at 435 ° F. Meanwhile, as this cooked I blended together a quick pasta sauce of a little tomato paste and a red pepper-walnut topping I had in the fridge. Spiced it with a little lemon , salt, black pepper, pizza seasoning (oregano , basil and marjoram) and a teaspoon of honey. Mmmmh so good!

When the pasta was done, I took out the vegetables from the oven, they were not  grilled yet but was wonderfully warm . Then I  just to loaded up everything in a bowl, sprinkled with nuts and fresh small tomatoes.

20140219-171149.jpg
Author

Write A Comment