Blev det över bulgur eller ris från gårdagens middag? Då passar detta perfekt att göra. Och den fungerar både med ris eller bulgur. Eftersom bulgur-otton blir väldigt mild och len i smaken passar någon lite mer kryddigt och het till. Har du inte kikärtor hemma kan du även prova med stora vita bönor eller zucchiniträningar. Kan tänka mig att lite svamp också skulle passa mycket bra till.

bulgurooto

Bulgur-otton

3-4 dl färdigkokt bulgur (eller ris)

1 dl cashewnötter + 2 msk vatten

1 gullök

salt, peppar

Ev. extra vatten

Fräs löken mjuk. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl, tillsätt vattnet och mixa igen. Blanda ner bulgurn till löken och rör om. Tillsätt cashewkrämen och rör runt. Blir det för tjockt, tillsätt mer vatten. Krydda med salt och peppar.

Kikärtorna

2 dl kikärtor, kokta

1 msk vatten

2 msk tomatpure

Chili, Cayennepeppar, Gurkmeja, Salt, Lökpulver

Blanda allihopa till en röra och smaksätt till önskad styrka med kryddorna.

Servera som alltid med färska grönsaker. På bilden serverades det vitkål och paprika sallad.

Author

Write A Comment