Ibland kan det vara svårt att komma på en sallad som inte bara är gurka, tomat och isbergssallad. Så här kommer ett lätt sätt att muntra upp den klassiska salladen på. Den här blir extra krispig genom att vi använder oss av kålrabbi. Förutom att den bidrar med lite tuggmotstånd innehåller den mycket C-vitamin, B-vitamin, kalcium, kalium, fosfor, magnesium, folinsyra och massor av grova kostfibrer. Vilken gör den till en riktigt vitaminbom vi borde äta mer av.

Krispig och matig sallad

Ingredienser

1 kålrabbi (det vita på bilden)

1 broccolihuvud + 1 tsk olivolja

1 ask färgglada små tomater

1/2 gurka

1 påse fina spenatblad

1 romansallad

Örtsalt, peppar, citronjuice, lite olivolja

Börja med att skära broccolin i fina buketter, massera sedan in broccolin med lite olivolja och salt, så att den får stå och mjukna medan du gör de andra sakerna.  Skär övriga grönsaker i lagom stora bitar och blanda i en härligt stor skål. Krydda med örtsalt, peppar, lite citronjuice och olivolja.

Author

Write A Comment