Jag gillar broccoli, har nog alltid gjort det (jag får fråga min mamma om jag har fel). Den är grön, god och går att göra väldigt mycket med. Så härom dagen gjorde gratinerade jag den tillsammans med lite ärtor och zucchini. Enkelt och väldigt gott. Jag serverade den tillsammans med makens favorit ris, vilket visade sig vara perfekt!

stuvadbroccoli

Gratinerad broccoli

1 broccolihuvud
1 dl gröna ärtor
1/2 zucchini

Till såsen går det att göra en enkel vitsås eller den gräddiga cashewsåsen.

Skölj noga av broccolin och hacka den i mindre buketter. Koka den i 5 minuter så att den blir lite mjuk. Lägg sedan i en ugnsfast form och tillsätt ärtorna och zucchinin. Gör såsen och häll över grönsakerna i formen. Grädda 30-35 minuter i ugnen på ca 225°C tills allting är gyllene och såsen har ”stannat”. Eftersom allting redan är tillaga innan du sätter den i ugnen, gör det ingen om du tar ut den ”förtidigt”, den enda skillnaden är att såsen är mer rinning.

In English

I like broccoli, I have probably always done it (I may need to ask my mom if I’m wrong ). It is green, good, and you can do a lot with. So the other day I made ​​baked broccoli it with some peas and zucchini. Easy and very tasty . I served it along with my ​​husband’s favorite – rice, which turned out to be perfect!

stuvadbroccoli

Baked broccoli

1 broccoli heads
1/2 cup green peas
1/2 zucchini
For the sauce , you can make a simple white sauce or mix 1 c cashews with 1/2 cup of water.

Rinse the broccoli and chop it into small florets. Cook it for 5 minutes so that it gets a little soft. Then place in an ovenproof dish and add the peas and zucchini. Make the sauce and pour over the vegetables in the dish. Bake 30-35 minutes in the oven at about 425 ° F until everything is golden and the sauce has ” stopped”. Since everything is already cook before you put it in the oven, it’s okay if you take it out ”premature”, the only difference is that the sauce is more watery.

Author

Write A Comment