Dessa burgare blir lite extra matiga och saftiga på grund av att det är lite morot. Går att använda som burgare i hamburgare men passar också bra att äta till potatis, en god sås och sallad till.

hurgers

Burgare, ingredienser ca 8-10 st.
1-2 dl torkad sojafärs (du kan använda fryst också, då behöver du bara tina upp den)
Het vatten
1 stor morot, riven
1 gul lök, finhackad
3 msk sojamjöl

Kryddor: buljong (se till att använda en utan smakförstärkare eller ta örtsalt), paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar.

Börja med att lägga den sojafärsen i kokande vatten, så att den kan dra åt sig vätska och bli mjuk. Vill du ha den riktigt mjuk så småkoka i ca 15 minuter, jag använde nog den efter kanske redan 7 minuter. Samtidigt som du låter färsen bli mjuk, så fräs löken och med moroten så att de blir lite mjuka.

Häll av eventuellt extra vattnet från färsen och blanda samman morots- och lökfräset. Beroende på hur fast/lös blandningen är ta 2-3 msk sojamjöl och blanda i. Krydda sedan efter smak och tycke.

Ta en sked och forma med hjälp av händerna biffar steks på medelvärme några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Ett tips här är att provsteka en först och se hur bra den håller i hopp. Faller den i sär för lätt, ha i lite mer sojamjöl i smeten.

Sen är det bara att servera! Jag använda mig att ett hembakat grovt dinkel/råg bröd och gjorde burgare med tillbehör som avocado, sallat, tomat, paprik och gurka. Riktigt gott!

Author

Write A Comment