Jag tror det här är världens enklaste chokladkräm att göra, oavsett om du vill ha den som topping på en muffins eller om du vill bara mumsa på något riktigt krämigt. Sen är den inte helt onyttigt heller. För den baseras på, håll i dig nu, avocado (!) Men avocadon är ju grön och det är ju en grönsak, inte kan man väl ha den i en efterrätt. Jovisst det är inga problem, den är perfekt till detta ändamål. Och jag kan lova, när krämen är klar smakar den inte alls avocado.

Vegan & Raw Chokladkräm

Du behöver
1 avocado
2-4 dadlar (beroende på storlek)
1/2 dl cacao (eller carob om du föredrar det)
1 nypa vanilj
1 msk cocosfett
Eventuell smaksättning att tillsätta: apelsin zest, pepparmyntsolja eller mer vanilj

Tillvägagångssätt
Gröp ur avocadon och ta bort kärnorna i dadlarna. Mixa allt till en slät massa. Ställer du den i kylen kommer den stelna ytterligare och den blir lättare att spritsa ut.

 

Author

Write A Comment