Förutom att den passar på julbordet, går den här salladen att använda till nästan vilken måltid som helst. Den går snabbt att göra och har få ingredienser, och är också väldigt nyttig. Grönkål är också bland de nyttigaste grönsakerna du kan äta, men tänk på att tugga den ordentligt så att de nyttiga ämnena kan tas upp av kroppen. Mer om detta och andra korsblommiga växter kommer i ett senare inlägg.

Grönkålssallad till det vegetariska julbordet

Du behöver:
8 stjälkar färsk grönkål
1 liten gullök
1 tsk olivolja
Salt efter smak

Börja med att dra av grönkålen från stjälkarna. Hacka den fint och lägg i en stor skål. Häll över lite olivolja och lite salt. Massera sedan grönkålen med händerna. Ta i ordentligt så att du kramar sönder växtfibrerna. Detta gör att grönkålen blir mer lättsmält och kroppen kan ta till sig de nyttiga ämnena som i den. Hacka gullöken fint och blanda i grönkålen. Smaka av och se om det behövs mer salt.

Author

2 Comments

    • Karin Tegeman Reply

      It’s a bit spicy with the yellow onion but it tastes good and is a great way to eat more onion, especially now in the winter to keep the colds away 🙂

Write A Comment