Det här blir en helgrön lasagne med massor av godsaker i. Istället för pastaplattor används zucchini och som sås emellan är det spenatstuvning och det hela toppas med ”cashewnötsost”. Nyttigt och gott!

vegetarisk lasagne

Ingredienser
1 gullök
1 msk olja
500 g spenat
1 msk dinkelsikt
2-3 dl växtbaserad mjölk.
Salt och peppar

1 broccolihuvud
1 zucchini

1 dl cashewnötter
1/2 dl Vatten

Tillvägagångssätt
1. Skär zucchinin i tunna skivor. Lägg ett lager i botten på en ungsfast form.

2. Fräs gullöken i en kastrull. Tillsätt spenaten och låt den minska i omfång (om du använder färsk spenat). Pudra över dinkelsikten och rör om. Tillsätt mjölken och vispa till en stuvning. Salta och peppra.

3. Skölj och dela broccolin i små buketter.

4. Häll ett lager av stuvningen över zucchiniskivorna. Lägg ett nytt lager av zucchiniskivor och lägg sedan på de små broccolibuketterna. Häll över resterande spenatstuvning. Täck med ett lager zucchiniskivor.

5. Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl och tillsätt vattnet. Mixa igen till en slät massa och bred ut över zucchiniskivorna.

6. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills den fått gyllenbrun färg.

Author

Write A Comment