Jag såg en Jamie Oliver video en gång då han gjorde rostade potatisar. Förutom att förkoka dem, tog han även ut dem ur ugnen efter halva tiden och tryckte till dem, detta hävdade han att det skulle ge dem ett extra krispigt hölje.

rosted-potatoes

Så igår så testade jag detta sätt att rosta potatisar på. De blev ju verkligen fantastiskt goda, och utseendet var verkligen inbjudande. Så det kan jag verkligen rekommendera om man vill anstränga sig lite extra, exempelvis inför helgen!

rostade-potatisar

Till dessa underbara potatisar, serverade jag bland annat en Baba Ganoush, en aubergineröra fylld med smak och syra. Den ger verkligen en kik och lyfte hela måltiden! Kan tänka mig att den också passar bra som dip till både grönsaker eller en brödbit.

Baba-ganoush

Lyxig rostad potatis

Du behöver
1 kg små potatisar (helst eko så kan du låta skalet vara på)
Salt
Peppar
Timjan
Olivolja

Gör så här
Skölj av potatisen och skär bort eventuella skavanker. Förkoka sedan potatisen i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och lägg potatisen i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 200°C i 30 minuter. Efter 30 minuter kan du ta ut formen och trycka till potatisen lite för att det ska bli ett riktigt knaprigt skal. Passa även på att krydda med peppar och timjan (eller någon annan krydda du tycker om). Ställ tillbaka i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är helt gyllene.

Baba Ganoush

Du behöver till ca 2 dl (dubba receptet utifrån hur många auberginer du använder).
1 aubergine
1 msk citronjuice
1 tsk tahini (eller en tsk sesamfrö)
2 klyftor vitlök
2 tsk spiskummin
1 tsk olivolja
Chili
Salt
Peppar
Ev. paprika för dekoration

Gör så här
Dela auberginen på längden och skåra skalet. Lägg i en ugnsfast form, eller en på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olja. Grilla i ugnen på 200°C i 30 minuter. Ta ur dem ur ugnen och skrapa ur innehållet (de är väldigt varma, så man kan låta dem svalna lite först). Mixa aubergineinnehållet tillsammans med övriga ingredienser till en krämig röra. Finhacka eventuellt lite paprika, eller om man är mer vågad chili, och blanda i. Det ger röran både lite färg och crunch.

baba-ganoush-aubegin

I saw a Jamie Oliver video once when he made roasted potatoes. In addition to precook them, he even took them out of the oven after half of the time and crunched them, this he argued that it would give them extra crunchy shell .

rosted-potatoes

So yesterday I tried this way to roast potatoes. They became the truly amazing good , and the look was really inviting. So I can really recommend if you want to make an extra effort, such as for the sunday dinner!

rostade-potatisar

To these wonderful potatoes, I served a Baba Ganous , an eggplant dip filled with flavor and taste. It really gives a kick and lifted the whole meal! Can imagine that it is also suitable as a dip for both vegetables or a piece of bread .

Baba-ganoush

 

[yumprint-recipe id=’9′] 

rosted-potatos-baba-ganush

Author

Write A Comment