Visst är det underbart att ibland slippa laga mat och ta hand om disken efteråt. Men när man vill äta helvegetariskt (veganskt) kan det vara en utmaning att hitta något vettigt att stoppa i sig. Det går ju oftast att springa in på ett varuhus och köpa sig en klase bananer om det skulle krisa, men det är ju inte riktigt detsamma som att sätta sig ner vid ett dukat bord. Så här kommer 3 tips för att hitta god och nyttig vegetariskmat på resande fot.

1. Gör förarbetet

Oftast hamnar du troligen inte av en slump hungrig på nya platser så ofta. Kolla upp innan till vilken stad eller del av stad du ska till och sök Googla, det är som sagt inte mycket som är ogooglebart. Här kan du skapa dig en ganska bra bild av vilket utbud som finnd. Läs recensioner och har du tur finns det kanske andra vegetarianer/vegan som lämnat spår efter sig. Här kan du vad du än hittar få en hint om det blir lätt eller svårt att få tag på bra mat.

2. Planera antalet måltider

Kanske kan du få tag på en sisådär sallad på den lokala pizzerian men det kanske inte passar om du vill ha en lugn stund med din älskade. Ska du vara borta i två veckor, över helgen eller vill ordna en romantisk middag finns det säkerligen lite olika krav på hur långt tid det får ta, hur mycket pengar det får kosta och är du borta länge kommer det krävas variation.

3. Hjälp andra att förstå

Att be om något som inte står på menyn eller be dem ta bort något från en rätt kan kännas krånligt, men de flesta är mycket tillmötesgående. Härom veckan skulle jag äta en snabblunch och frågde på det lokala fiket om de hade någon vegetarisk. Flickan bara skakade på huvudet och beklagade sig. Istället för att gå därifrån omformulerade jag frågan ”har ni sallad, gurka, tomat, paprika vanliga grönsaker och en baguette?” Nu blev svaret annorlunda och visst gick det stt fixa ett vegetariskt alternativ. Det handlar om att ställa rätt frågor och hjälpa folk på traven om det behövs. Givetvis på ett trevligt sätt.

Author

Write A Comment