Något av det godaste jag har ätit var faktiskt den första krydd-dippen/blandningen för iår. Blandade naturell Alpro yofu och hackade färska kryddor, lite vitlök, salt och peppar. Vilken arom! Smakar verkligen sommar. Till detta blev det serverat Aubergine med frasigt täckte.Faktiskt en helt ny anrättning för mig. Aubergine smakar inte så mycket i sig och blir ofta ”sliskig” till sättet (därför använder man den till ”vegansill”) så här gäller det att krydda och gärna ha en god dip till. Till allt detta behövdes det:

Dippen
2 dl yofu
1 vitlök
½ tsk mynta
½ tsk dragon
1 krm malen koriander
1 nypa spiskummin
1 par drag svartpeppar

Här är det bara att hacka och pressa och blanda ihop det som en vanlig dip. Ställ gärna in i kylen en stund så att den hålls kall tills allt är färdigt!

Auberginen
1 auberginen
1 msk salt
2 msk rismjöl
1 krm svart peppar
½ dl vetemjöl
en uns bakpulver
ytterligare 1 d½ del rismjöl
2 tsk no egg
1-2 dl sojamjölk
2 tsk citronsaft
1½dl olja till stekning/frityr

Skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor, häll på salt och låt de vattna ur sig i ett durkslag. Skölj av saltet och torka skivorna på hushållspapper.
Sen är vänder man dem i rismöjlet och svart pepparn. Låt de ligga och vänta medan man blandar resten av ingredienserna till en tjockflytande smet. Sen är det bara att doppa skivorna där i och steka/fritera dem i en panna tills de är gyllenbruna. Lägg dem på ett papper så att olja kan droppa av och servera sedan direkt eller håll dem varma.

Det finns faktiskt olika slags aubergine eller äggplanta som de kallas, en del är stora och mörka andra mindre med vita ränder. Det går bra att använda vilken som helst av dem i detta recept tror jag. Det är väl storleken som skiljer sig mest antar jag.

Author

Write A Comment