En underbart fräsch sallad, som är helt raw och har en härlig krispighet i sig. Broccolin blir mycket mjukar och lättsmält om man masserar den lite innan man har i den i salladen. Har man inte bovete blötlagt och klart, går det bra att byta ut det mot lite kokt vildris, quinoa eller så kan man utesluta det helt och hållet.
Bovete och Broccoli sallad

2-3 portioner

Salladen

1 dl bovete

1 broccoli

Lite god olivolja

Salt

10 cm gurka

1/2 gul paprika

1 selleristjälk

Blötlägg bovetet över natten. Skölj av bovetet på morgonen och ställ åt sidan. Du kan använda det direkt nu eller om du vill kan du låta det vara under dagen, så börjar det grodda lite.

Skär broccolin i fina små munsbitar och lägg i en skål. Tillsätt någon tesked olivolja och lite salt. Massera sedan broccolin med händerna, ja det är lite kladdigt, men massera på ordentligt så att broccolin mjuknar.

Skär övriga ingredienser i småbitar och blanda tillsammans med broccolin, tillsätt det bovetet och blanda runt lite lätt. Nu är salladen klar.

Dressingen

1 dl Cashewnötter

1 tsk Citronjuice

ca 1/2 dl Vatten

Timjan

Salt

Mixa först nötterna till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät dressing. Se upp så att det inte blir för mycket vatten (den blir för rinning då), ta lite och tillsätt mer om det behövs.

Author

Write A Comment