Brysselkål, en av minna favoriter, och så glad jag är över att den brukar finnas på många julbord. Den har så härligt mjuk och god smak. Vilket tur att kål är nyttig, då det går att äta nästan hur många som helst! I vanliga fall kanske man kokar brysselkålen, men denna gången rostade jag den, för att få lite färg och djupare smak. Tål du inte mandlar kan du enkelt ta bort dem eller ersätta dem med exempelvis solrosfrön för att få en knaprig konsistens.
Rostad brysselkål

Du behöver:
Ett nät med färsk brysselkål (går säkert att göra med fryst också, men då förkortas tiden i ugnen)
Olivolja
Fling salt
1/2 dl hackad mandel.

Börja med att skölja av och rensa brysselkålen från de yttersta bladen och skär av stammen. Dela dem och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över lite flingsalt. Rosta i ugnen på 225 °C i ca 30 minuter. När du tagit ut brysselkålen från ugnen strö över den hackade mandeln.

Author

2 Comments

  1. Jag älskar också ugnsrostad brysselkål. Så enkelt och gott!
    /Louisa, mittgronakok.blogspot.se

Write A Comment