Torsdag, en klassisk dag att laga ärtsoppa på 🙂 Jag provar just nu GoGreens ”Delade Gula Ärter Readyin5”, poängen med dessa är att man slipper koka dem så länge, så det var  intressant att se om det fungerade. Jag var lite osäker på hur länge bönorna behövde koka, det står mellan 5-7 min på förpackningen, men jag tyckte att ärterna inte var riktigt  mjuka av det. Så jag lät dem kanske koka 15 minuter. Så beroende på vilka äter/bönor du använder så kommer detta recept ta mer eller mindre tid.

Den här ärtsoppan bli otroligt fräsch, för att var gjord på ärter, med en fyllig smak, som sedan lyfts den med hjälp av vitlöken och dillen.

Gul ärtsoppa med pannkakor

Ingredienser
3 dl av ärterna
1 Lök, hackad
1 Morot, strimmlad
1 näve Edamame bönor
1 stjälk selleri, fint strilmlad
1 Vitlöksklyfta, pressad
Örtsalt och Dill
6 dl vatten

Tillvägagångssätt
Koka upp allting tills ärterna är mjuka. Servera gärna med några goda pannkakor till efterrätt!

Gulärtsoppa

Author

Write A Comment