Vivianne är en av mina bloggande kompisar som jag har skrivit om tidigare, hon är just nu med i ett matlagningsprogram som går på LifestyleTv och jag måste säga att jag verkligen blir inspirerad av hennes uppfinningsrika rätter.
I senaste programmet gjorde de Vegetarisk Jansson Frestelse och Valnötsbollar, vilka jag inte kunde motstå att prova på. Nu när det närmar sig jul är det ju lika bra att börja öva tänker jag . Men givetvis ändrade jag en del i receptet, eller rättare sagt jag anpassade dem efter skafferiet. Istället för sojagrädde använde jag cashewnötsgrädde (malda nötter med vatten) och sen av någon anledning glömde jag helt att ha i kryddor, så det smakade mest som en saftig potatisgratäng.
Till detta så serverade jag valnötsbullarna men det blev mer tofubollar, då jag inte hade så mycket valnötter hemma och tog mer tofu i dem istället . Riktigt goda blev dom i alla fall!
Här hittar ni originalrecepten (pdf)på både Jansson och Valnötsbollarna. Och här är en länken till programmet.