Oavsett om du vill äta själv, bjuda din partner eller kanske till och med hela familjen på brunch så passar denna meny. Antingen väljer du bara ett par saker, eller så gör du hela buffebordet. Perfekt en ljummen sommardag eller varför inte i stugan innan skidåkningen? Denna brunch består av tre delar, en lättare, en fruktfylld och en mer matig variant. Allting går ihop, men fungerar även var för sig, vilket gör den helt perfekt. 

Brunch

Färskpressad juice med morot, apelsin och ingefära

3 morötter
2  apelsiner
1 bit ingefära
Gör: Juica allt i en juicemaskin och drick!

juice

Fylliga scones med aprikoser

5 dl dinkelsikt
½ tsk salt
1 msk honung
1 dl kokosolja
1 dl torkade aprikoser i bitar
1,2 dl sojayoghurt
1/2 dl sojagrädde
5 gram jäst

Blanda mjölet med salt, honung och kokosolja, nyp ihop det till en smulig blandning. Tillsätt sedan aprikoserna och sojagrädden och sojayoghurten. Rör ihop till en deg. Lägg degen på ett bakbord och för ihop den så att det blir en fyrkant. Låt vila i 15-20 minuter. Skär sedan den sedan i fyra bitar och sedan i trianglar. Pensla med lite sojagrädde och grädda sedan i 200°C i 15-17 minuter, tills de är gyllene.

Cashewnötssmör

2 dl cashewnötter
1 dl vatten
några droppar citronjuice, örtsalt.

Gör: Mixa allting till en slät massa och häll upp i en burk med tätt lock. Förvara i kylen och förbruka inom en vecka.

Bröd med aprikoser

Tropisk smoothie med kokosvatten (1 port.)

2,5 dl kokosvatten
1 clementin
1,5 dl ananas
1 banan
Gör: Mixa allting i en blender och drick!

Scrambled tofu + korv

1 liten gullök
1 msk olja till stekning
1 paket fast tofu (ca 400 g)
1 paprika (valfri färg), tärnad
1 dl sojagrädde
1 paket vego korv
Spiskummin, en nypa gurkmeja för färgens skull, örtsalt, peppar
Gör: Börja med att fräsa på löken i oljan så att den blir genomskinlig. Smula sedan ner tofun i stekpannan. Rör runt hela tiden eftersom tofun lätt bränner fast i botten. Försök att låta den få lite färg innan du tillsätter kryddorna och sojagrädden. Rör runt väl. Nu börjar konsistensen likna äggröra.Låt röran fräsa ihop på medelvärme under omrörning några minuter. Tillsätt mot slutet paprikan för lite extra färg. Stek på korven.

Grillade tomater med timjan

2 stora tomater
Färsk timjan
Flingsalt, svartpeppar
Gör: Skär tomaterna på mitten så att de blir stora och runda. Lägg på en plåt. Stör över salt, peppar och timjan. Grilla högt upp i ugnen i ca 15 minuter på 250°C.

tomater

Rostade små potatisar med rosmarin

4 stora potatisar, skurna i bitar
Rosmarin, olja
Gör: Blanda samman allting och strö ut i en ugnsfast form. Låt rosta i 225°C i ca 30-45 minuter tills de är mjuka.

Lyxig melonsallad med bär och mynta
1/2 cantalopmelon, skurna i ”Båtar”
1 dl blåbär
1 dl hallon
Lite honung eller agavesirap
melon

Whether you want to eat by yourself, invite your partner or the whole family to brunch, this is the menu! You can either select just a few things, or do them all and serve like a buffé. Perfect on a warm summer’s day or why not in the morning before going skiing? This brunch consists of three parts, a lighter, a fruit -filled and a more heavy version. Everything goes together, but also works independently, which makes it absolutely perfect.

Brunch

Fresh juice with carrot, orange and ginger

3 carrots
2 small oranges
1 piece of ginger
Juice all things it in a juicer and enjoy!

Scones with apricots

2 cups of fine spelt
½ teaspoon salt
1 tablespoon honey
1/2 cup coconut oil
1/2 cup dried apricots into pieces
1/2 cup of soy yogurt
2 tablespoon soy cream
Mix the flour with the salt, honey and coconut oil, pinch into a crumbly mixture . Then add the apricots, soy cream and soy yogurt. Mix into a dough. Place the dough on a pastry board and pull it together so that it becomes a square. Let rest for 15-20 min.Then cut it in the four pieces and then into triangles . Brush with a little soy cream and bake then at 375 ° F for 15-17 minutes , until golden .

Bröd med aprikoser

Cashew butter

1 cups cashews
1/2 cup water
herbal salt , pepper, turmeric
Make : Mix everything into a smooth paste and pour into a jar with a tight lid . Keep in the fridge and consume within a week.

Tropical Smoothie with Coconut Water

1 cup coconut water
1 clementine
1/2 cups pineapple
1 banana
Make : Mix everything in a blender and drink!

Scrambled tofu + sausages

1 small yellow onion
1 tablespoon oil for frying
1 package firm tofu (about 400g)
1 bell pepper ( any color ) , diced
1/2 cup soy cream
1 package vegan sausages
Cumin , a pinch of turmeric for color’s sake, herb salt , pepper

Do : Start by sauté the onion in the oil. Crumble the tofu and put it in the pan. Stir constantly as tofu lightly burning the bottom of the pan. Try to let it get a little color before adding the spices and soy cream. Stir well. Sizzle together on medium heat, stirring every few minutes. Add peppers towards the end for a little extra color. Fry the sausages.

Grilled tomatoes with thyme

3 large tomatoes
fresh thyme
Flake Salt , black pepper
Make : Cut the tomatoes in half. Place on a ovenproof dish. Add salt, pepper and thyme. Roast in the oven for 15 minutes at 480 ° F.

tomater

Roasted potatoes with rosemary

4 large potatoes , cut into quarters
Rosemary oil
Make : Mix everything together and sprinkle in an ovenproof dish . Let roast at 430 ° F for about 30 minutes until tender .

Luxurious melon salad with berries and mint

1/2 cantaloupe melon , cut in ” Boats ”
1/2 cup blueberries
1/2 cup raspberries
A little honey or agave syrup

melon

Author

Write A Comment