Vi hade planerat för fest och jag skulle göra smörgåstårta, då kom en förkylning och satte käppar i hjulet, så allt blev inställt. Men jag ville verkligen göra en smörgåstårta ändå. Fast då i storlek mini.

Det här receptet är det enda jag använder när jag gör smörgåstårta, mängderna minskar jag till så mycket jag behöver, om det är en eller två små jag ska göra. Fyllningarna är så goda att det gör inget om det blir för mycket, man kan ju ha det på en vanlig macka också om det är så.

DSC_0226

Här är receptet, kommer från början från boken ”Så gott som vegetariskt” av Eva Hovberg. Dock är det modifierat så att det blir vegan.

10-12 bitar. Ca 1 h tillagning

6 skivor landgånsbröd
4 skivor kavring

Fyllning 1 (Broccoli):
5 salladslökar
500 gram broccoli
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 1/2 msk färsk timjan

Fyllning 2 (soltorkade tomater)
1 burk Alpro Yofu (soja yoghurt)
4 msk (eller mer ;)) hackade soltorkade tomater
Hoppa sockret (1/2tsk) det blir sött nog ändå, då det redan är socker i Yofun
1/2 tsk salt
1 krm nymald peppar

Fyllning 3 (tzatsikin):
1 gurka
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk Alpro yofu (soja yoghurt)
1-2 vitlöksklyftor

Garnering: Tomater, gurka, oliver, solrosskott, timjan, basilika mm helt enkelt vad man gillar!

Här kan du se hur man gör:

Author

Write A Comment