Äntligen här kommer receptet på tårtan som gjordes på matlagningsdemon! Det här receptet är lite långt och innehåller många steg, men är faktiskt lätt att göra. Och blir otroligt gott! Servera gärna med lite syrliga mosade bär, för att balansera upp sötman.

Rawfood tårta med Carob- & Karamell topping

Botten
2,5 dl  Pekannötter
2,5 dl Valnötter
en nypa Salt
1-1/2 dl Dadlar

Mixa pekannötterna och valnötterna så att de blir smuliga. Tillsätt salt och dadlar och mixa tills fyllningen håller ihop när du klämmer den mellan dina fingrar. Ungefär som en smulig pajdeg. Tryck ut den i en springform (form med löstagbara kanter) och ställ i kylen/ frysen så att den sätter sig. Välj om du vill trycka upp botten på kanterna eller bara ha den i botten.

Fyllningen
5 dl Cashewnötter
2 tsk Vatten
en nypa Vaniljpulver
2 msk Citronjuice
0.8 dl Agave honung
1,25 dl Kokosolja (Jag använder cocosa eftersom den är väldigt mild i smaken och raw)

Mixa cashewnötterna tills de är smuliga, tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät massa. Ta ur botten ur kylen och fyll kakbotten med denna fyllning. Bred på så att det blir ett jämt lager. Ställ i frysen 1-2h eller i kylen 3-4h så att fyllningen stelnar. Du kan känna lite lätt på den för att se. Ibland går det snabbare.

Karamelltopping
1,25 dl Kokosolja
1,25 dl Lönnsirap (eller agave)
0.8 dl Mandelsmör
en nypa Salt
en nypa Vanilj

Mixa allt till en krämig massa. Inte bara så att det går ihop, utan att det börjar likna en karamell. Det kan ta tid beroende på mixer. Ha tålamod! Obs, låt stå framme i värmen om du måste vänta med att dekorera kakan, annars så stelnar toppingen.

Carobtopping
3 msk Kokosolja
3 tsk Carob
en nypa Vanilj
en nypa Kanel
en nypa Salt
3-5 msk Agavesirap

Mixa allt till en krämig massa. Detta går fortare än karamelltoppingen. Obs, låt stå framme i värmen om du måste vänta med att dekorera kakan, annars så stelnar toppingen.

Hallonsåsen Hallon som man mosar med en gaffel eller mixar och eventuellt tillsätter lite pressad citron. Serveras bredvid som tillbehör.

Slutligen

När botten med fyllningen har stelnat ta ut den ur frysen/kylen och ringla eller bred över karamell och carobtoppingen. Vill du kan du blanda ihop de olika toppingarna till en också. Servera med hallonsåsen bredvid för att balansera upp sötman. Går bra att frysa!

Rawfood tårta med Carob- & Karamell topping

Author

Write A Comment