Härom dagen var jag ute i trädgården och såg att zucchinin hade börjat blomma ordentligt. Det fanns till och med antydan om små små frukter, åh så roligt! Men man behöver inte bara vänta på frukterna, man kan också använda blommorna.
Det är faktiskt en riktig delikatess att äta, inte för att smaken är så extravagant, utan mer för att det är svårt att få tag på och frakta dessa sköra blommor. Så det gäller att passa på när de finns i trädgården.
Har du inga zucchiniblommor går det bra att gröpa ur en zucchini och fylla istället.
Fyllda zucchiniblommor
6 zucchiniblommor
Fyllning
1/2 dl valnötter
1/2 dl cashewnötter
10 spenatblad / mangoldblad
1/2 dl imat fraiche
Örtsalt
Paneringen
Olja
Dinkelsikt
Växtbaserad mjölk
Grov mixa nötterna. Hacka spenatbladen och lägg tillsammans med nötterna. Blanda i imat fraichen och smaka av med salt.
Öppna blommorna försiktigt om de är stängda och med en sprits eller liten sked fyll blommorna, ungefär en tested till varje, beroende på hur stora blommorna är.
Häll lite mjölk i ett glas och lägg lite mjöl på en talrik. Doppa den fyllda blomman i mjölken och rulla sedan i mjölet. Häll lite olja i en ugnsfast form och lägg blommorna försiktigt där. Gratinera dem i ugnen på 250 °C i ca 10-15 minuter, vänd dem någon gång under tiden så att de inte fastnar i botten och får ett gyllene skal runt om. Ta ur ugnen och servera!
Just the other day I was out in the garden and saw that the zucchini had begun to bloom. There was even a hit of tiny fruits, oh so fun! But you don’t just wait for the fruits, you can also use the flowers.
It’s actually a real delicacy to eat, not because the taste is so extravagant, but more because it is difficult to obtain and transport these fragile flowers. So you have to take the opportunity when they are in the garden.
Do you have any zucchini flowers, you can use a small zucchini and fill that instead.
Stuffed zucchini flowers
6 zucchini flowers
Filling
1/4 cup walnuts
1/4 cup cashews
10 spinach leaves / chard leaves
1/4 cup plat-based creme fraiche
Herbal salt
Breading
Oil
Spelt flour
Plant-based milk
Roughly mix the nuts. Chop the spinach leaves and put together with nuts. Mix in creme fraiche and season with salt.
Open the flowers gently if they are closed and with a piping bag or small spoon fill the flowers, about one teaspoon for each, depending on how big the flowers are.
Pour some milk in a glas and put some flour on a plate. Dip the stuffed flower in the milk and then roll in the flour. Pour a little oil in an ovenproof dish and lay the flowers gently there. Bake them in the oven at 480 °F for about 10-15 minutes, turning them once or twice during that time, so they do not stick to the bottom and get a golden crust around. Remove from oven and serve!